Stjärnborgs

En plats där vi ser på hela människan

Vad gör en osteopat?

Ryggsmärtor är en av de vanligaste anledningarna till värk och smärta i vårt moderna samhälle. Människan är helt enkelt inte byggd för att sitta på en stol. Ofta kommer symptomen senare i livet. Dålig hållning och en stillasittande livsstil anses vara de stora bovarna. Att regelbundet besöka en osteopat kan vara ett bra sätt att motverka ryggont. Både på lång och kort sikt. Osteopati är ett system av fysiska behandlingstekniker för att lossa på restriktioner och spänningar i rörelseapparaten. Man jobbar ofta med hela kroppen även om smärtan rörelseförhindret är lokalt.

Jobbar med hela kroppen

En anledning är att hela kroppen samverkar och problem som uppstår på ett ställe kan bero på en obalans på en helt annan plats i anatomin. en osteopat kan hjälpa till vid ryggproblem och andra specifika diagnoser men vill till att börja med bilda sig en uppfattning om hela ditt kroppsliga tillstånd. Ett ryggproblem kan också ha många olika ansikten. Ryggen är en väldigt komplex struktur och ryggbesvär kan komma ifrån både nerver, diskar, muskler och skelett. De rörelser som används inom osteopatin är rytmiska och mjuka och osteopaten utnyttjar långa hävstänger. Detta innebär att till exempel ett ben eller en arm används till att behandla kotleder eller inre organ.

Många olika behandlingsformer

Vad som skiljer osteopati från andra behandlingsformer är troligtvis svårt att fånga in för den oinvigde. Det finns många behandlingsformer för ryggen och den övriga kroppsapparaten. Det finns naprapater, kiropraktorer, sjukgymnaster, och osteopater. Det finns också mer alternativa behandlingsformer. Från patientens perspektiv ser de troligtvis ganska likartade ut. Det viktigaste är att veta att alla vill hjälpa dig att få en bättre fungerande rörelseapparat. även om metoderna kan skilja sig åt. Osteopatins styrka ligger i dess förmåga att arbeta med kroppen som en helhet. Vissa metoder kan i bland arbeta för lokalt vilket kan ge en fragmentarisk uppfattning av problemet.

 

facade